Pikantní talířek

60
- reklama -

Suroviny

400 g Nivy
1/8 másla (125 g)
1 střední cibule
trocha piva na rozředění
1 lžička pálivé papriky nebo chilli koření
1 lžíce pálivé hořčice (Orient, Dijon….)
pažitka
vlašské ořechy
naložená kapie

Postup přípravy receptu

  1. Nivu a máslo nastrouhat na jemno, cibuli a pažitku jemně nasekat, přidat pálivou papriku (chilli), hořčici, přilijeme pivo a zamícháme.

  2. Výsledná hmota musí mít pevnější konzistenci, aby držela tvar. Rozdělíme na dva dezertní talířky, uhladíme na ploché „kopečky“ po celé ploše talířků, povrch rozdělíme proužky kapií na čtyři části a pokryjeme půlkami jader vlašských ořechů.

  3. Necháme uležet, podáváme s nakrájenými kolečky rohlíků, každý si maže podle chuti.