- reklama -
Suroviny
- 400 g Nivy
- 1/8 másla (125 g)
- 1 střední cibule
- trocha piva na rozředění
- 1 lžička pálivé papriky nebo chilli koření
- 1 lžíce pálivé hořčice (Orient, Dijon….)
- pažitka
- vlašské ořechy
- naložená kapie
Postup přípravy receptu
-
Nivu a máslo nastrouhat na jemno, cibuli a pažitku jemně nasekat, přidat pálivou papriku (chilli), hořčici, přilijeme pivo a zamícháme.
-
Výsledná hmota musí mít pevnější konzistenci, aby držela tvar. Rozdělíme na dva dezertní talířky, uhladíme na ploché „kopečky“ po celé ploše talířků, povrch rozdělíme proužky kapií na čtyři části a pokryjeme půlkami jader vlašských ořechů.
-
Necháme uležet, podáváme s nakrájenými kolečky rohlíků, každý si maže podle chuti.
Kuchařka: Iveta_M









