
Suroviny
2 – 3 .. to záleží :-))
- 250 g balení tortelliny plněné sýrem ( suché nebo chlazené )
- 300 g čerstvého listového špenátu
- 1 feferonka ( i dvě.. )
- 250 g cherry rajčátek
- 2 lžíce olivového oleje
- lžíce másla
- 1 naťová cibulka
- 2 stroužky česneku
- 50 g parmazánu nebo sýru Gran moravia
- lžička cukru
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Tortellini si uvaříme podle návodu na obalu, já jsem místo soli dala gelový gurmánský bujon od Maggi. Mezitím, co se nám vaří těstoviny, připravíme zbytek: špenát propláchneme, já odlamuji stonky, ale není to nutné.
-
Zalijeme vroucí vodou a minutku necháme spařit. Pak ihned přemístíme do sítka a prolijeme ledovou vodou, aby si špenát uchoval krásnou, svěží zelenou barvičku. Necháme odkapat.
-
Ve woku si rozpálíme olej a máslo, přihodíme na drobno pokrájenou feferonku, krátce orestujeme. Přidáme na půlky nakrájená rajčátka, česnek na plátky a na kolečka nakrájenou cibulku i s natí. Přidáme cukr, sůl, pepř a cca 10 minut restujeme.
-
Poté přidáme okapaný a vyždímaný špenát a společně s uvařenými těstovinami prohřejeme. Podle chuti dosolíme. Na talíři poházíme hoblinkami parmazánu a můžeme pokapat olivovým olejem.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: časopis Gurmet, upraveno.
Omlouvám se za kvalitu fotek, mám dočasně problémy se zrakem, špatně se mi „ostří“ a navíc došla ve foťáku baterka 🙁
To ovšem nic nemění na tom, že to je dost dobré a nenáročné na přípravu. Kdo nemá rád ostré, feferonku samozřejmě vynechá. Ale bude to škoda 🙂
Dobrou chuť.









