Pikantní sýrové tortellini s třešňovými rajčátky a listovým špenátem

78
- reklama -

Suroviny
2 – 3 .. to záleží :-))

250 g balení tortelliny plněné sýrem ( suché nebo chlazené )
300 g čerstvého listového špenátu
1 feferonka ( i dvě.. )
250 g cherry rajčátek
2 lžíce olivového oleje
lžíce másla
1 naťová cibulka
2 stroužky česneku
50 g parmazánu nebo sýru Gran moravia
lžička cukru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tortellini si uvaříme podle návodu na obalu, já jsem místo soli dala gelový gurmánský bujon od Maggi. Mezitím, co se nám vaří těstoviny, připravíme zbytek: špenát propláchneme, já odlamuji stonky, ale není to nutné.

  2. Zalijeme vroucí vodou a minutku necháme spařit. Pak ihned přemístíme do sítka a prolijeme ledovou vodou, aby si špenát uchoval krásnou, svěží zelenou barvičku. Necháme odkapat.

  3. Ve woku si rozpálíme olej a máslo, přihodíme na drobno pokrájenou feferonku, krátce orestujeme. Přidáme na půlky nakrájená rajčátka, česnek na plátky a na kolečka nakrájenou cibulku i s natí. Přidáme cukr, sůl, pepř a cca 10 minut restujeme.

  4. Poté přidáme okapaný a vyždímaný špenát a společně s uvařenými těstovinami prohřejeme. Podle chuti dosolíme. Na talíři poházíme hoblinkami parmazánu a můžeme pokapat olivovým olejem.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: časopis Gurmet, upraveno.

Omlouvám se za kvalitu fotek, mám dočasně problémy se zrakem, špatně se mi „ostří“ a navíc došla ve foťáku baterka 🙁

To ovšem nic nemění na tom, že to je dost dobré a nenáročné na přípravu. Kdo nemá rád ostré, feferonku samozřejmě vynechá. Ale bude to škoda 🙂

Dobrou chuť.