Pikantní špagety s hlívou ústřičnou

241
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

špagety podle chuti a množství, které sníme
(bezvaječné, ale není to podmínkou)
2 menší rajčata
cca 15 cm pórku
cca 15 cm řapíkatého celeru
150-200 g hlívy ústřičné
2 lžíce ostrého kečupu
sůl
pepř
tvrdý sýr na strouhání
slunečnicový olej
2 PL Čertovské omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji mírně osmažíme pórek nakrájený na kolečka, přidáme nakrájená rajčata, nadrobno nakrájený řapíkatý celer a nakonec na nudličky nakrájenou hlívu.


    Zobrazit celý recept

  2. Osolíme, opepříme, podlijeme asi 1,5 dl vody a dusíme zhruba 10-15 minut, do vyvaření vody.
    Když se voda téměř odpaří, přidáme 2 lžíce Čertovské omáčky a ještě chvilinku prohřejeme.

  3. Do směsi přimícháme uvařené špagety, naložíme na talíř a posypeme sýrem.

Poznámka od kuchařky

Takto zhruba vypadá moje strava a tak se snažím experimentovat, jak se dá:-). Buď nějak upravené bezvaječné těstoviny se zeleninou podle své chuti, nebo maso (vyjma vepřového), se zeleninovým salátem.. Rozhodně nehladovím, to je porce pro slona!