- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 300 g špaget
- 2 jarní cibulky
- 1 středně velká cuketa
- svazek medvědího česneku
- hrst čerstvých bazalkových lístků
- 1 dlouhá červená chilli paprička
- kůra z poloviny citrónu
- sůl
- pepř
- olivový olej
- parmazán
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu.
-
Cibulky i se zelenou natí a chilli papričku nakrájíme na kolečka, cuketu nakrájíme na čtvrtkolečka a medvědí česnek s bazalkou nasekáme nahrubo, z citrónu ostrouháme vrchní kůru bez bílé části.
V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme cibulky a cuketu a restujeme tak dlouho, až je cuketa lehce opečená, ale ještě stále křupe.
Pak do pánve přidáme citrónovou kůru, kolečka papričky a nasekané bylinky. Necháme restovat jen tak krátce, aby bylinky zavadly. Pak osolíme, opepříme a vypneme. -
Uvařené špagety scedíme a zamícháme s připravenou směsí.
Porce na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem.
Kuchařka: Angel 666