
- reklama -
Suroviny
- skopová játra
- rostlinný olej
- plátky slaniny
- cibule
- pepř
- chilli koření
Postup přípravy receptu
-
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na silnější plátky.
-
Mírně plátky naklepeme a opepříme a přidáme špetku chilli koření.
-
Na pánvi rozpálíme rostlinný olej a na něm po obou stranách opečeme plátky jater. Játra stačí opékat jen několik minut – měla by být uvnitř krásně růžová.
-
Slaninu nakrájíme na tenké plátky a okraje nařízneme a prudce opečeme.
-
Hotová játra i slaninu vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
-
Oloupeme a na proužky nakrájíme cibuli, kterou necháme zesklovatět ve zbylé šťávě.
-
Kolečka cibule vyjmeme a šťávu zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme lehce osmahnout. Pak ji zakápneme trochou vody, rozmícháme a necháme chvíli povařit.
-
Játra na talíři osolíme, ozdobíme cibulí, opečenou slaninou a jako přílohu podáváme rýži, nebo brambory.
Kuchařka: hanahcotton









