- reklama -
Suroviny
- 250 g mladé a neoloupané cukety
- 1 kávová lžička soli na zasypání cukety
- Nálev:
- 80 ml octa
- 100 ml vody
- 100 g cukru krupice
- 10 kuliček pepře
- 2 bobkové listy
- 10 g soli
- 1 zarovnaná kávová lžička kari
- Kdo má rád opravdu pikantní, přidá 1/2 kávové lžičky chilli.
Postup přípravy receptu
-
Cuketu podélně nastrouháme (nejlépe škrabkou na brambory), posypeme solí a necháme odpočinout.
-
Do kastrůlku dáme vodu, ocet, sůl, cukr a koření a vše svaříme po dobu 5 minut. Horký nálev scedíme přes sítko a zalijeme jím cuketu.
-
Párkrát zamícháme a až vše vychladne, dáme do uzavíratelných sklenic, kde salát necháme minimálně 2 hodiny v lednici uležet.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: pavelk