Pikantní rybí kousky se zapečenou zeleninou

46
- reklama -

Suroviny

filety z mořské štiky či jiná vyfiletovaná ryba
vejce
instantní jáhlové vločky
Harissa
olej na smažení
sůl
pepř
květák
brokolice
mrkev
cuketa
nastrouhaný sýr
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rybu nakrájíme na menší kousky a obalíme v těstíčku.


    Zobrazit celý recept

  2. Těstíčko – rozšlehané vejce zahuštěné vločkami a harissa – 1 kávová lžička bohatě postačí. Obalené kousky ryby osmažíme na oleji.

  3. Květák, brokolici, mrkev krátce povaříme v osolené vodě. Vše dáme do zapékací misky, nahoru nakrájíme na kolečka cuketu. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a zalijeme rozšlehaným vejcem smíchaným s nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby. Hotovou zeleninu pak podáváme jako přílohu k pikantním rybím kouskům.

Poznámka od kuchařky

Harissa je směs koření, která pochází z Tuniska. Obsahuje chilli papričky, česnek, koriandr, kumin (římský kmín), papriku, sůl a olivový olej smíchané do hustoty pasty.