- reklama -
Suroviny
- filety z mořské štiky či jiná vyfiletovaná ryba
- vejce
- instantní jáhlové vločky
- Harissa
- olej na smažení
- sůl
- pepř
- květák
- brokolice
- mrkev
- cuketa
- nastrouhaný sýr
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Rybu nakrájíme na menší kousky a obalíme v těstíčku.
-
Těstíčko – rozšlehané vejce zahuštěné vločkami a harissa – 1 kávová lžička bohatě postačí. Obalené kousky ryby osmažíme na oleji.
-
Květák, brokolici, mrkev krátce povaříme v osolené vodě. Vše dáme do zapékací misky, nahoru nakrájíme na kolečka cuketu. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a zalijeme rozšlehaným vejcem smíchaným s nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby. Hotovou zeleninu pak podáváme jako přílohu k pikantním rybím kouskům.
Poznámka od kuchařky
Harissa je směs koření, která pochází z Tuniska. Obsahuje chilli papričky, česnek, koriandr, kumin (římský kmín), papriku, sůl a olivový olej smíchané do hustoty pasty.
Kuchařka: hanahcotton