
- reklama -
Suroviny
- 4 hlavičky portobella
- 50 g salámu ´Nduja (je velmi pálivý, upravíme množství podle chuti)
- 100 g Goudy
- 150 g cherry rajčat
- 4 plátky Alpské slaniny
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Kloboučky oloupeme, (kdo nechce, tak nemusí) a vylomíme nožky.
Sýr nastrouháme najemno. -
Na kloboučky rozdělíme salám ´Nduja, hustě posypeme sýrem a na každý dáme plátek slaniny. Vložíme je do zapékací misky, přidáme nožky a obložíme půlky rajčat.
Zakápneme olivovým olejem, vložíme do trouby s rozehřátým grilem a krátce zapečeme. -
Podáváme s pažitkovými bramborami, nebo jen s bagetkou.
Poznámka od kuchařky
´Nduja je velmi pikantní, měkký, (jde i roztírat), salám s chilli – specialita z Kalábrie. Je možné zakoupit např. v obchodech Gran Moravia.
Kuchařka: maris