Pikantní pomazánka z lilku

253
- reklama -

Suroviny

1 střední lilek
pasta Sambal Oelek ( chilli pasta )
olivový olej
sůl
limetka
medvědí česnek
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Lilek omyjeme, podélně rozpůlíme a dáme ho do rozehřáté trouby na cca 20 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Měkkou dužninu vydlabeme lžičkou do misky, osolíme, přidáme Sambal Oelek – podle chuti, / dala jsem 1 lžičku /, zakápneme olivovým olejem, limetkovou šťávou a promícháme s nakrájenými lístky medvědího česneku a petrželky.
    Podáváme nejlépe vychlazené na topinkách a s čerstvými rajčaty.

Poznámka od kuchařky

Já jsem použila na upečení lilku funkci Crisp v MT, / přibližně 9 minut /, ale v receptu záměrně uvádím normální troubu, protože tuto funkci mají jen některé mikrovlnky.