- reklama -
Suroviny
- 1 střední lilek
- pasta Sambal Oelek ( chilli pasta )
- olivový olej
- sůl
- limetka
- medvědí česnek
- hladkolistá petrželka
Postup přípravy receptu
-
Lilek omyjeme, podélně rozpůlíme a dáme ho do rozehřáté trouby na cca 20 minut.
-
Měkkou dužninu vydlabeme lžičkou do misky, osolíme, přidáme Sambal Oelek – podle chuti, / dala jsem 1 lžičku /, zakápneme olivovým olejem, limetkovou šťávou a promícháme s nakrájenými lístky medvědího česneku a petrželky.
Podáváme nejlépe vychlazené na topinkách a s čerstvými rajčaty.
Poznámka od kuchařky
Já jsem použila na upečení lilku funkci Crisp v MT, / přibližně 9 minut /, ale v receptu záměrně uvádím normální troubu, protože tuto funkci mají jen některé mikrovlnky.
Kuchařka: maris