Pikantní pomazánka z kuřecích jater

519
- reklama -

Suroviny

500 g kuřecích jater
3 PL škvarků v sádle
1 maďarská klobása
1 cibule
2 vejce
1 PL majoránky
3 kuličky rozdrceného jalovce
2 PL hořčice
1 dl horkého mléka
sůl
pepř
másla

Postup přípravy receptu

  1. Na masovém mlýnku pomeleme syrová, dobře opláchnutá a tuku zbavená kuřecí játra, 2 PL škvarků v sádle 1 nožku maďarské nebo jiné pikantní klobásy.

  2. Na zbývajícím sádle se škvarky orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a rozdrcený jalovec, přidáme pomletá játra, která za stálého míchání smažíme 5 minut.

  3. Přidáme 2 celá vejce, majoránku, trochu soli a pepře a mícháme, až se vajíčka srazí.

  4. Odstavíme, přendáme do mixéru, přidáme hořčici a horké mléko a rozmixujeme. Jde to našlehat i ručním el. šlehačem.

  5. Podle potřeby ještě můžeme dochutit solí a pepřem a mažeme na čerstvé pečivo.

  6. II.varianta: Do usmažené směsi přidáme hořčici a 200 g pomazánkového neochuceného másla,mléko vynecháme a vše ušleháme. Zdobíme tím, kdo má co rád.

Poznámka od kuchařky

Dnes měla být kuřecí játra k obědu, ale manžel na ně neměl chuť. Do mrazáku se už znova dát nemohla a zrovna jsem dopékala veky. V lednici zbyla jedna klobáska a ještě trochu škvarků v sádle, tak jsem spáchala tohle a byla príma svačino-večeře.