
- reklama -
Suroviny
- 1 menší máslová dýně
- 2 šalotky
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 3 lžíce červené curry pasty
- 1 stonek citronové trávy
- 125 ml kokosového mléka
- 1 chilli paprička ( podle chuti )
- 1 litr zeleninového vývaru
- sůl
- čerstvý koriandr
Postup přípravy receptu
-
Dýni oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninový vývar přivedeme k varu, vložíme dýni, pokrájené šalotky, plátky zázvoru, chilli papričku a citronovou trávu. Vaříme doměkka.
-
Před koncem varu přidáme curry pastu, kokosové mléko a krátce společně povaříme.
-
Vyndáme citronovou trávu, je-li třeba přisolíme a polévku rozmixujeme. Rozdělíme do misek a posypeme koriandrem.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá rád koriandr, může použít hladkolistou petržel.
Kuchařka: maris









