
- reklama -
Suroviny
2 – 3 porce
- 1 červená paprika čerstvá
- 1 bílá paprika (světlá,špičatá)
- 1 větší kyselá okurka
- 1/2 kvalitní klobásy
- 1 cibule
- 2 KL rajčatového protlaku
- 1 KL hořčice
- 75 ml sladké smetany
- 75 ml zakysané smetany
- 2 PL harissy
- vývar nebo 1 gelový bujón
- zelená petrželka
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a klobásu nakrájíme na tenké nudličky.
Na oleji orestujeme nejprve cibuli s klobásou, přidáme papriky a okurku, osolíme a cca 5 minut opékáme. Vmícháme protlak, hořčici, harissu, vývar nebo bujón s trochou vody a ještě provaříme. Přilijeme smetany, prohřejeme a dochutíme. Nakonec přidáme posekanou petrželku.
Omáčku lze použít ke kuřecímu, vepřové i hovězímu masu.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea