
Suroviny
- 400 g vepřového masa (kýta nebo plec)
- 2 cibule
- 1 vejce
- 1 lžíce červené papriky
- ¼ lžičky pálivé papriky (nemusí být)
- ¼ lžičky drceného kmínu
- 2-3 stroužky česneku
- 1 hrst petrželky
- 1 hrst sýra ( gouda nebo podobný)
- 1 malá kapie
- olej
- sůl
- pepř
- Dále:
- rajčata (2 kusy na osobu)
- mozzarellu třešínky (do každého rajčete 1 kus)
Postup přípravy receptu
-
Maso pomeleme, 1 cibuli a kapii nakrájíme na kostečky, druhou na kolečka, česnek utřeme a sýr nastrouháme.
-
Na oleji osmažíme cibuli, necháme vystydnout a zamícháme do masa s ostatními ingrediencemi, mimo druhé cibule.
Dobře propracujeme, nejlépe ručně. -
Rajčatům seřízneme vršek, vydlabeme je a naplníme masovou směsí, vtlačíme malou mozzarellu, vrch urovnáme a vyskládáme na plech vystlaný osolenými kolečky cibule s vydlabanými rajčaty.
Podlijeme trochou vody a dáme péct. -
Pečeme přikryté asi 10 minut na 200 °C, pak stáhneme na 110 °C a pečeme. Když je maso skoro hotové, odkryjeme a dopečeme.
Podáváme nejčastěji s bramborem. Já volila štouchané brambory s osmaženou cibulkou a petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Totéž lze připravit i s paprikami.