Pikantní lososový tataráček

56
- reklama -

Suroviny
3 – 4 porce

300 g filet z lososa
(bez kůže, čerstvého nebo chlazeného)
2 naťové cibulky (pouze bílou část)
1 feferonka
snítka kopru (nebo hladkolistá petržel)
2 lžíce kaparů
Na zálivku:
mořská sůl
citronový pepř
2 lžičky dijonské hořčice
3 lžíce olivového oleje
šťáva z 1/2 limetky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný a osušený filet nakrájíme nadrobno, taktéž bílou část z lahůdkové cibulky a feferonku zbavenou jader. Přidáme na jemno nakrájený kopr nebo petrželku a kapary. Necháme v misce.

  2. Suroviny na zálivku prošleháme vidličkou do krémové konzistence a přelijeme jí lososa. Necháme chvilku vychladit a proležet v lednici.

  3. Podle chuti dosolíme.
    Podáváme s bagetkou dokřupava opečenou v topinkovači, bohatě potřenou voňavým česnekem.