Pikantní lilkové kari s hlávkovým zelím

124
- reklama -

Suroviny

500 g lilku
300 g bílého hlávkového zelí
250 g cibule (3 střední)
1 lžička kari
1 lžička chilli
1/2 lžičky hořčičných semínek
1/2 lžičky kurkumy
trocha římského kmínu (v originále receptů jsou semínka, ty jsem neměla, tak jsem dala koření)
olivový olej
sůl
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Lilek podélné nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky, posolíme a necháme 30 minut vypotit.

  2. Poté utřeme papírovým ubrouskem přebytečnou tekutinu.

  3. Na olivovém oleji osmahneme hořčičná semínka.

  4. Když začínají prskat, přidáme na proužky pokrájenou cibuli, lehce orestujeme.

  5. Přisypeme kari, chilli, kurkumu, římský kmín, sůl, na proužky pokrájené zelí, lilek a dobře promícháme.

  6. Ztlumíme plamen a pod pokličkou dusíme do měkká, asi 20 minut. Na talíři posypeme posekaným koriandrem. Podáváme buď s rýží nebo jako přílohu.

Poznámka od kuchařky

Ja jsem přimíchala ještě 2 lžíce teriyaki omáčky a nakonec přidala kopeček zakysané smetany.

inspirace na: www.ifood.tv