
- reklama -
Suroviny
- 500 g lilku
- 300 g bílého hlávkového zelí
- 250 g cibule (3 střední)
- 1 lžička kari
- 1 lžička chilli
- 1/2 lžičky hořčičných semínek
- 1/2 lžičky kurkumy
- trocha římského kmínu (v originále receptů jsou semínka, ty jsem neměla, tak jsem dala koření)
- olivový olej
- sůl
- čerstvý koriandr
Postup přípravy receptu
-
Lilek podélné nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky, posolíme a necháme 30 minut vypotit.
-
Poté utřeme papírovým ubrouskem přebytečnou tekutinu.
-
Na olivovém oleji osmahneme hořčičná semínka.
-
Když začínají prskat, přidáme na proužky pokrájenou cibuli, lehce orestujeme.
-
Přisypeme kari, chilli, kurkumu, římský kmín, sůl, na proužky pokrájené zelí, lilek a dobře promícháme.
-
Ztlumíme plamen a pod pokličkou dusíme do měkká, asi 20 minut. Na talíři posypeme posekaným koriandrem. Podáváme buď s rýží nebo jako přílohu.
Poznámka od kuchařky
Ja jsem přimíchala ještě 2 lžíce teriyaki omáčky a nakonec přidala kopeček zakysané smetany.
inspirace na: www.ifood.tv
Kuchařka: aisha









