
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 lžíce oleje
- 2 vrchovaté lžičky drobně nastrouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 lilek
- 2 lžíce sojové omáčky
- chilli koření nebo pikantní pasta, např. Sambal Oleek
- sezamové semínko
- čerstvé zelené bylinky:
- petrželka
- pažitka
- koriandr
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém oleji orestujeme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek.
-
Přidáme na kostičky nakrájený lilek, zakápneme sojovou omáčkou a dochutíme chilli kořením. Podlijeme asi 1 dcl vody a pod pokličkou za občasného zamíchání dusíme doměkka.
-
Servírujeme posypané sezamem a nasekanými bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Ač mám obvykle ráda zeleninu mírně křupavou, v tomto jídle vařím lilek opravdu doměkka, až částečně do rozvaření, vznikne tak hustší omáčka a krásně lilek do sebe velmi dobře natáhne všechny chutě zázvoru, sojové omáčky i chilli koření.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram









