- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 vepřová líčka
- 2 cibule
- 2 chilli papričky
- 2 kávové lžičky koření na živáň
- 3 stroužky česneku
- 2 hrsti sušených hříbků
- olej
- sůl
- 500 ml vývaru (vody)
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Den předem si líčka naklepeme, potřeme utřeným česnekem, okořeníme, zakápneme olejem a necháme odležet v lednici.
-
Chilli papričky, nakrájené na malé kousky, restujeme na 2pl oleje asi 5 minut, přidáme a krátce orestujeme cibule nakrájené na kostičky. Odleželé maso obalíme v mouce, přidáme k cibulce a z obou stran opečeme. Podlejeme, přidáme sušené hříbky a dusíme pod poklicí do měkka. Podle chuti dosolíme.
Kuchařka: nofrona