
Suroviny
1 porce
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 čerstvá paprika (od každé barvy kousek)
- 1 cibule
- 1 červená feferonka
- 200 g cherry rajčátek
- 1 lžička krupicového cukru
- sůl
- pepřové koření Kotanyi
- 1 vejce
- hrst plocholisté petrželové natě a čerstvé bazalky
Postup přípravy receptu
-
V těžké pánvi rozehřejeme olej, vmícháme cibuli překrájenou na půlkolečka.
-
Feferonku zbavíme semen, nakrájíme na kolečka.
Papriku nakrájíme na proužky. -
Až cibule zesklovatí, vhodíme do pánve papriku i feferonku. Za občasného míchání necháme změknout.
-
Rajčátka překrájíme napůl nebo na čtvrtiny ( podle velikosti rajčat ) a vhodíme do pánve. Přidáme cukr, sůl a pepřové koření podle chuti. Až rajčata pustí šťávu, ještě chvilku mícháme a necháme zredukovat tekutinu.
-
Vařečkou uděláme v pánvi místo tím, že zeleninu nahrneme k bokům pánve a do vzniklého prostoru uvrhneme vejce. Pánev přiklopíme poklicí a necháme ztuhnout bílek. Oko osolíme a posypeme pepřovým kořením. Hustě posypeme nahrubo nakrájenou natí a bazalkou.
-
Podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Apetit.. upraveno.
Zelenina by měla být upravena na skus..
Dobrou chuť.
P.S. UVAGA, UVAGA!! Jen pro odvážné milovníky pikantních záležitostí.. ještě teď mě pálí čunička…