- reklama -
Suroviny
- 1 větší lilek
- 1 balení hlívy ústřičné ( cca 250g)
- 1 červená paprika
- několik sušených rajčat naložených v oleji a bylinkách
- 2 jarní cibulky
- 3 stroužky česneku
- čerstvá máta podle chuti ( kdo nemá rád, dávat nemusí)
- špetka mletého římského kmínu
- koriandru
- chilli
- sladké papriky ( kupuji směs Arabská od Antonína, je opravdu moc dobrá)
- 200 g kuskusu
- vývar
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Lilek rozpůlíme podélně, nařežeme dužinu do kříže, osolíme a necháme hodinu vypotit.
-
Pak otřeme papírovou utěrkou, zakápneme olivovým olejem a dáme do rozpálené trouby upéct dohněda.
-
Poté dužinu lžící vydlabeme a posekáme ( viz. obrázek).
-
Na pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou hlívu, přidáme jarní cibulku, papriku, sušená rajčata a nakonec lilek s posekaným česnekem a koření. Malinko podlijeme vodou a osolíme.
-
Přidáme posekanou mátu, vsypeme kuskus, vše promícháme a zalijeme vroucím vývarem cca 1 – 2cm nad směs. Přiklopíme poklicí a necháme nabobtnat. Ještě promícháme a dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea