Pikantní kuskus s lilkem a hlívou

47
- reklama -

Suroviny

1 větší lilek
1 balení hlívy ústřičné ( cca 250g)
1 červená paprika
několik sušených rajčat naložených v oleji a bylinkách
2 jarní cibulky
3 stroužky česneku
čerstvá máta podle chuti ( kdo nemá rád, dávat nemusí)
špetka mletého římského kmínu
koriandru
chilli
sladké papriky ( kupuji směs Arabská od Antonína, je opravdu moc dobrá)
200 g kuskusu
vývar
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilek rozpůlíme podélně, nařežeme dužinu do kříže, osolíme a necháme hodinu vypotit.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak otřeme papírovou utěrkou, zakápneme olivovým olejem a dáme do rozpálené trouby upéct dohněda.

  3. Poté dužinu lžící vydlabeme a posekáme ( viz. obrázek).

  4. Na pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou hlívu, přidáme jarní cibulku, papriku, sušená rajčata a nakonec lilek s posekaným česnekem a koření. Malinko podlijeme vodou a osolíme.

  5. Přidáme posekanou mátu, vsypeme kuskus, vše promícháme a zalijeme vroucím vývarem cca 1 – 2cm nad směs. Přiklopíme poklicí a necháme nabobtnat. Ještě promícháme a dochutíme.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/