- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 menší dýně Hokaido (asi 500 g)
- 1 větší cibule
- kousek čerstvého zázvoru
- 4 řízky z kuřecích prsou
- 400 g (plechovka) sterilovaných rajčat
- 400 g (plechovka) sterilované cizrny
- 2-3 lžičky harissy
- cukru
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Dýni oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na malinké kousíčky nakrájený oloupaný zázvor, maso a opékáme.
-
Až maso zbělí, osolíme, opepříme, přidáme harissu, dýni, zalijeme rajčaty z konzervy a několika lžícemi vody, malinko přisladíme a zvolna dusíme, dokud dýně nezměkne.
-
Ke konci vmícháme okapanou propláchnutou cizrnu a necháme prohřát. Dobré jsou k tomu těstoviny, rýže nebo jen čerstvá bagetka.
-
Tentokrát jsem potřebovala zpracovat zbytek barevných paprik, tak jsem je nakrájela na proužky a dusila spolu s dýní.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: časopis Apetit, listopad 2004, upraveno.
Kuchařka: zizala