Pikantní kuřecí křídla „My cooking diary“

74
- reklama -

Suroviny
cca 20 ks křídel

kuřecí křídla
Marináda:
česnek
zázvor
2 lžíce kečupu
1 lžíce slunečnicového oleje
4 lžíce sojové omáčky
100 ml sladké chilli omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme zázvor, prolisujeme česnek, přidáme ostatní suroviny a umícháme marinádu (zázvor a česnek dávám dle chuti).


    Zobrazit celý recept

  2. Omytá kuřecí křídla obalíme v marinádě a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Přebytečná marináda se kvůli kečupu připaluje, proto v ní křídla pouze obalíme, zbytek marinády s křídly nepečeme.

  3. Pečeme cca 50 minut při 200 °C, křídla během pečení potírám zbytkem marinády, posledních pár minut na horkovzduch – pokud chceme křídla opečená. Zbylou marinádu můžeme přihřát a ještě v ní obalit hotová křídla.

Poznámka od kuchařky

Podáváme se zeleninovými hranolky – celer, okurka, mrkev – a dipem. Např. česnekovým s kari – zakysanka, česnek, sůl, kari (kurkuma, dip z modrého sýra – niva, jedna zakysanka, stroužek česneku, dvě lžíce majonézy