Suroviny
- 5 kuřecích stehenních řízků
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 1/3 hrnku drůbežího bujónu nebo kuřecího vývaru, nebo vody
- 1/3 hrnku rybí omáčky
- 1/3 hrnku rýžového octa
- 4 prolisované stroužky česneku
- 1 lžíce sojové omáčky (např. kikkoman)
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 4 lahůdkové cibulky i s natí
- 2 papričky jalapeňo
- 1/2 hrnku nesolených pražených arašídů
- olej
- lístky koriandru nebo plocholisté petržele na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Smícháme vodu, rybí omáčku, rýžový ocet, sojovku, zázvor a česnek. Vsypeme cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
-
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a vložíme na kousky nakrájená kuřecí stehna. Zalijeme třetinou vzniklé omáčky. Zredukujeme (omáčka by měla po redukci konzistencí připomínat sirup).
-
Vlijeme zbytek omáčky a znovu zredukujeme. Vmícháme arašídy, nakrájené, semínek zbavené jalapeňo papričky a nakrájené lahůdkové cibulky, krátce prohřejeme.
-
Servírujeme s jasmínovou rýží, ozdobené lístky koriandru (lze nahradit plocholistou petrželkou).
Poznámka od kuchařky
1 hrnek = 250 ml
Zdroj: internet
Papričky přidávejte dle svého uvážení a chutí, rovněž doporučuji celou marinádu i ochutnat, aby to nebylo moc sladké, nebo slané – záleží na slannosti rybí omáčky, kterou použijete.