Pikantní kuřecí kousky v karamelu

63
- reklama -

Suroviny

5 kuřecích stehenních řízků
3/4 hrnku třtinového cukru
1/3 hrnku drůbežího bujónu nebo kuřecího vývaru, nebo vody
1/3 hrnku rybí omáčky
1/3 hrnku rýžového octa
4 prolisované stroužky česneku
1 lžíce sojové omáčky (např. kikkoman)
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
4 lahůdkové cibulky i s natí
2 papričky jalapeňo
1/2 hrnku nesolených pražených arašídů
olej
lístky koriandru nebo plocholisté petržele na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vodu, rybí omáčku, rýžový ocet, sojovku, zázvor a česnek. Vsypeme cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a vložíme na kousky nakrájená kuřecí stehna. Zalijeme třetinou vzniklé omáčky. Zredukujeme (omáčka by měla po redukci konzistencí připomínat sirup).

  3. Vlijeme zbytek omáčky a znovu zredukujeme. Vmícháme arašídy, nakrájené, semínek zbavené jalapeňo papričky a nakrájené lahůdkové cibulky, krátce prohřejeme.

  4. Servírujeme s jasmínovou rýží, ozdobené lístky koriandru (lze nahradit plocholistou petrželkou).

Poznámka od kuchařky

1 hrnek = 250 ml

Zdroj: internet

Papričky přidávejte dle svého uvážení a chutí, rovněž doporučuji celou marinádu i ochutnat, aby to nebylo moc sladké, nebo slané – záleží na slannosti rybí omáčky, kterou použijete.