![Pikantní kuře s cizrnou na pánvi_5ff767e57b294.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/pikantni-kure-s-cizrnou-na-panvi_5ff767e56aad6.jpeg)
Suroviny
2 porce
- 5 lžic rostlinného oleje – řepkový (rozdělíme na 3 + 2)
- 3 lžičky česnekové pasty – ve 30% soli
- 1 lžička sladké uzené papriky
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1/4 lžičky mletého chilli
- 200 g kuřecích spodních řízků
- 1 zelená paprika
- 1 cibule
- 1 konzerva cizrny
- sůl
- pepř
- 10 cherry rajčat
Postup přípravy receptu
-
Smícháme 3 lžíce oleje s česnekovou pastou a kořením (vyjma pepře). Dáme stranou. Papriku zbavíme semínek a středu, podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme. Cibuli podélně překrojíme a napříč nakrájíme na jemné měsíčky.
-
Kuřecí řízky nakrájíme na proužky a osmahneme do hněda na 2 lžících oleje, asi tak 5 minut.
-
Když začne maso chytat zlatavou barvu, přidáme cibuli s paprikou a propláchnutou cizrnu. Promícháme a na mírnějším ohni vaříme asi 3 až 5 minut, aby zelenina změkla.
-
Přidáme kořeněný olej a promícháme. Povaříme asi 2 minuty. Osolíme a opepříme. Necháme dojít na vypnutém vařiči asi 3 minuty.
-
Podáváme s dalamánkem a pokrájenými rajčaty.
Poznámka od kuchařky
Recept také s fotopostupem krok za krokem na http://www.mojetara.cz/recipe/pikantni-kure-s-cizr…