Pikantní krůtí stehýnko.

51
- reklama -

Suroviny

500 g vykostěného krůtího stehna, bez kůže
2 velké cibule nakrájené na kostky
4 stroužky česneku nakrájeného na plátky
3 řapíky řapíkatého celeru nakrájeného na kousky
2 chilli paprička
1 KL feferonkového krému
1 KL chilli omáčky extra pálivá
2 PL pálivého kečupu
1 paprika nakrájená na kousky
1 KL sladké+1 KL pálivé červené papriky
2 PL olivového oleje
drůbeží vývar
7 sušených rajčat

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.


    Zobrazit celý recept

  2. V pánvi se rozehřejeme olej přidáme cibuli a necháme restovat. Do orestované cibule přidáme česnek a nakrájenou chilli papričku a ještě chvilku restujeme.

  3. Přidáme maso a zprudka ho opečeme, aby se zatáhlo. Maso ochutíme Feferonkovým krémem, chilli omáčkou, kečupem, solí a pepřem. Podlijeme vývarem a dusíme dokud není maso měkké.

  4. K měkkému maso přidáme nakrájený řapíkatý celer, papriku a sušená rajčata, necháme ještě asi 3-5 min. dusit. Podle chuti ještě dosolíme, dopepříme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

U nás byla bramborová kaše, může být i s chlebem.

Kdo nemá rád moc pálivé jídlo tak si ho ochutí podle své chuti.