
- reklama -
Suroviny
1-2 porce
- 150-200 g krůtí prsa
- 1 středně velká mrkev
- 2 plátky celeru
- 1/2 malého patizonu
- 2 stvoly zelené cibulky
- 2 větší stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 2-3 špetky chilli koření
- 1 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na kousky cca 3×3 cm.
-
Mrkev očistíme na nakrájíme na nudličky, totéž uděláme s celerem.
-
Patizon zbavíme jadérek a také ho nakrájíme na kousky.
-
Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a orestujeme na něm na větší kolečka nakrájenou cibulku a krůtí maso. To pustí šťávu, tak restujeme do zredukování tekutiny
-
. Pak přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, poprášíme čili kořením a zalijeme cca 1 dcl vody.
-
Dusíme chvíli pod poklicí, pak ji odstraníme a restujeme do tuku a zrůžovění masa-cca 10 minut.
Podáváme s bramborem, nebo chlebem, popřípadě jen se salátem podle vlastní chuti.
Kuchařka: JanaDorazinova