- reklama -
Suroviny
3 porce
- 300 g krůtích prsou
- 5 stroužků česneku
- sůl
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- hladká mouka
- 250 ml vody
- 3 lžičky koření Bylinkové máslo
- smetana ke šlehání
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno.
-
Maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso, osolíme, opepříme a na mírném plameni maso restujeme asi 20 minut, dokud nezačne červenat.
-
Maso poprášíme hladkou moukou, zamícháme a chvilku smažíme. Zalijeme studenou vodou, promícháme a uvedeme do varu.
-
Přidáme 3 lžičky koření a česnek.
-
Na malém plameni necháme chvíli provařit, dokud omáčka nezhoustne.
-
Na závěr omáčku zjemníme smetanou.
-
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Kuchařka: JanaB1