Pikantní krkovička v bylinkové hořčici

95
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 hrubší plátky krkovice
1 lžíce rozpuštěného teplého sádla
1 lžíce dijonské hořčice
rozmarýn
tymián
petrželku
2 lístky máty jen na ovonění
1-2 stroužky utřeného česneku
sůl
pepř
chilli
tuk na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sádlo s na drobno nasekanými bylinkami, hořčicí a česnekem. Nenaklapené maso, na okrajích proříznuté, aby se nekroutilo, osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Vzniklou marinádou maso potřeme a uložíme nejméně na 2 hodiny. Lépe do druhého dne.

  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a maso opékáme z každé strany 5-6 minut, podle výšky masa. Po upečení maso zabalíme na 6-8 minut do alobalu odpočinout.

Poznámka od kuchařky

Před pečením, doporučuji větší kousky bylinek sundat. Rády se připalují.