
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky krkovičky
- 100 ml smetany ke šlehání
- 250 ml teplé vody
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 2 lžíce medu
- 1 lžička kakaa
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky chilli
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa osolíme a opepříme (neklepeme) a dáme do lehce vymazaného pekáčku. Vložíme do trouby rozpálené na 250°C a pečeme půl hodimy do červena. Občas můžeme podlít malým množstvím vody (ta by se měla na závěr zcela vypařit).
-
Mezitím v misce rozšleháme vodu, šlehačku, med, hladkou mouku, kakao a koření.
Pekáček po půl hodině vyjmeme, zalijeme připravenou směsí a vrátíme do trouby na další půlhodinku.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo s čerstvým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Pokud bychom chtěli pokrmu přidat slavnostnější akcent, poklademe maso na posledních 3-5 minut pečení plátky hermelínu.
Kuchařka: Eliza