Pikantní krkovička se smetanovou omáčkou

80
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky krkovičky
100 ml smetany ke šlehání
250 ml teplé vody
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
2 lžíce medu
1 lžička kakaa
1 lžička sušeného oregana
1/2 lžičky chilli
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme a opepříme (neklepeme) a dáme do lehce vymazaného pekáčku. Vložíme do trouby rozpálené na 250°C a pečeme půl hodimy do červena. Občas můžeme podlít malým množstvím vody (ta by se měla na závěr zcela vypařit).

  2. Mezitím v misce rozšleháme vodu, šlehačku, med, hladkou mouku, kakao a koření.
    Pekáček po půl hodině vyjmeme, zalijeme připravenou směsí a vrátíme do trouby na další půlhodinku.
    Podáváme s různě upravenými brambory nebo s čerstvým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Pokud bychom chtěli pokrmu přidat slavnostnější akcent, poklademe maso na posledních 3-5 minut pečení plátky hermelínu.