Pikantní králičí játra s pohankou

69
- reklama -

Suroviny

300 g králičích jater
1 červená paprika
1 bílá paprika
1 pórek (tenčí)
cibulka
2 stroužky česneku
sůl
pepř
worchestr
tymián
chilli omáčka (česneková)
mouka (na zahuštění šťávy)
pohanka (jako příloha)

Postup přípravy receptu

  1. Jatýrka nakrájíme na oblíbenou velikost.


    Zobrazit celý recept

  2. Na rozpálený olej vložíme cibuli a stroužky česneku (pokrájené a trochu tymiánu, dál půlku červené a bílé papriky a část porku azpěníme.

  3. Na to vložíme jatýrka, zprudka opečeme, podlejeme malinko vodou a dusíme. Asi po 10 min. dáme zbytek zeleniny, okořeníme dle chuti a zahustíme moukou. Dusíme ještě asi 10 min.

  4. Mezitím si dle návodu připravíme pohanku.

Poznámka od kuchařky

Celé jídlo netrvá déle než 20 min.A určitě by tam byl výborný i sýr a zjemnit i smetanou.