Pikantní kotlety

94
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 vepřové kotlety
sůl
pepř
1 lžíce hladké mouky
1 cibule
50 g anglické slaniny
2 žampiony
1 lžička sladké papriky
špetka pálivé papriky
1/4 l vývaru z bujonové kostky
1 dl smetany ke šlehání
1 lžička hladké mouky
olej na smažení
sladkokyselá okurka
sterilované cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme a okraje nařízneme.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme na pánev do rozehřátého oleje.

  3. Smažíme po obou stranách nejdříve prudce, pak teplotu snížíme. Měkké kotlety vyjmeme.

  4. Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, kostičky slaniny a žampionů. Zaprášíme mletou paprikou, podlijeme sběračkou vývaru, vrátíme zpět kotlety a společně dusíme.

  5. Je-li třeba, přidáme ještě vývar.

  6. Hotové kotlety opět vyjmeme, do šťávy vlijeme smetanu, v níž jsme rozkvrdlali lžičku mouky, za stálého míchání povaříme.

  7. Kotlety přelijeme hustou šťávou, ozdobíme sladkokyselou okurkou a naloženou cibulkou.

    Podáváme s čerstvými rohlíky a vychlazeným pivkem.

Poznámka od kuchařky

Hodí se i jako hlavní chod s bramborem.