- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 vepřové kotlety
- sůl
- pepř
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- 50 g anglické slaniny
- 2 žampiony
- 1 lžička sladké papriky
- špetka pálivé papriky
- 1/4 l vývaru z bujonové kostky
- 1 dl smetany ke šlehání
- 1 lžička hladké mouky
- olej na smažení
- sladkokyselá okurka
- sterilované cibulky
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme a okraje nařízneme.
-
Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme na pánev do rozehřátého oleje.
-
Smažíme po obou stranách nejdříve prudce, pak teplotu snížíme. Měkké kotlety vyjmeme.
-
Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, kostičky slaniny a žampionů. Zaprášíme mletou paprikou, podlijeme sběračkou vývaru, vrátíme zpět kotlety a společně dusíme.
-
Je-li třeba, přidáme ještě vývar.
-
Hotové kotlety opět vyjmeme, do šťávy vlijeme smetanu, v níž jsme rozkvrdlali lžičku mouky, za stálého míchání povaříme.
-
Kotlety přelijeme hustou šťávou, ozdobíme sladkokyselou okurkou a naloženou cibulkou.
Podáváme s čerstvými rohlíky a vychlazeným pivkem.
Poznámka od kuchařky
Hodí se i jako hlavní chod s bramborem.
Kuchařka: Wendy1