
Suroviny
3+
- 3 ks kuřecích prsou
- 1 větší cibule
- 1 lžíce másla
- 2 ks badyánu
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 1 větší brambora
- 2 střední rajčata
- Marináda:
- 5 lžic slunečnicového oleje
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 1 lžíce koření kari
- 1 lžíce koření Čína
- 1 lžička práškového zázvoru
- špetka koření chilli (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí plátky nakrájíme na menší kousky/nudličky. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu, maso do ní vmícháme a necháme v lednici tak 2 hodiny uležet.
-
Mezitím můžeme nakrájet cibuli nadrobno, oloupanou bramboru na menší kostičky a též rajčata.
-
Ve větší pánvi na máslo dáme 2 badyány a necháme pustit vůni. Přidáme cibulku a necháme zesklovatět. Vyndáme badyány a přidáme maso s marinádou.
-
Opečeme maso do doby, až ze středu zmizí růžová barva, zmírníme teplotu a přidáme kokosové mléko. Za občasného míchání necháváme vařit.
-
Jakmile omáčka začne probublávat, přidáme brambory a rajčata. Počkáme do uvaření brambor doměkka a můžeme podávat. Podávala jsem s rýží.
Poznámka od kuchařky
Případně dle chuti je možné přidat do omáčky více brambor a podávat takto samotné nebo například i s chlebem :).