Pikantní kapr v horkovzduchu

55
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 střední kapr (naporcovaný na podkovy)
grilovací koření ďábelské od Vitany – 2 lžíce
5 lžic oleje
10 lžic teplé vody
grilovací koření od Vitany – 1 lžíce
koření na ryby (od vitany nebo od avokáda) – 1 lžíce
sušený česnek – 1 lžíce
2-3 stroužky prolisovaného česneku
1 lžička kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme a pořádně v této směsi „omatláme“ kapříka. Marinujeme do druhého dne. Během marinování kapra ve směsi promícháme, protože marinády není tak moc.

  2. Potom kapra přendáme na mřížku, která je v každé troubě, pod mřížku dáme plech, do kterého nalijeme vodu, aby měla kam odkapávat šťáva a zapneme horkovzdušnou troubu na plný výkon.

  3. Pečeme cca 25-30 minut. Kapr je lepší, když je spíš vysušenější. Podáváme s bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Kapr má lehce pálivou chuť, takže nedoporučuju pro malé děti. Pokud vynecháte ostré koření, tak už to nebude to pravé ořechové.

Na fotce je kapr pečený na plechu s pečícím papírem, ale spíše doporučuji dělat na mřížce, aby se rovnoměrně „vysušil“

Komu jsem takto upraveného kapra nabídla, tak ten jenom chválil a chválil….Dá se samozřejmě použít i jiná ryba.