
- reklama -
Suroviny
- 6 kuřecích křídel
- 6 stroužků česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 3 lžíce kečupu
- trochu barbecue
- 2 lžíce worcesteru
- 2 lžíce sojové omáčky
- trochu čerstvé papriky
- 10 dkg slaniny
- pár plátků anglické slaniny
- kousek másla
- trošku citronové šťávy
- 1 lžíce Solamylu
- 250 ml kuřecího vývaru nebo vody
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uděláme marinádu, smícháme worcester, sójovou omáčku, Solamyl, kečup, hořčici, barbecue, papriku, citronovou šťávu a trošku vývaru.
-
V pekáčku rozpustíme nakrájenou slaninu a na ni si poskládáme osolená a opepřená křídla, zalijeme marinádou, zasypeme cibulí na proužky a nasekaným česnekem, plátky másla, přikryjeme plátky anglické slaniny a dáme péct do změknutí do trouby.
-
Zbylou marinádou podlijeme při pečení.
Poznámka od kuchařky
Je to jídlo opravdu pikantní, ty chutě se tak úžasně prolnou, že by člověk nevěřil- stojí to prostě za to!
Recept je originál od mé sestřenice z Kanady.
Kuchařka: Bibinka