Pikantní kanadská kuřecí křídla

76
- reklama -

Suroviny

6 kuřecích křídel
6 stroužků česneku
1 cibule
1 lžíce kremžské hořčice
3 lžíce kečupu
trochu barbecue
2 lžíce worcesteru
2 lžíce sojové omáčky
trochu čerstvé papriky
10 dkg slaniny
pár plátků anglické slaniny
kousek másla
trošku citronové šťávy
1 lžíce Solamylu
250 ml kuřecího vývaru nebo vody
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme marinádu, smícháme worcester, sójovou omáčku, Solamyl, kečup, hořčici, barbecue, papriku, citronovou šťávu a trošku vývaru.

  2. V pekáčku rozpustíme nakrájenou slaninu a na ni si poskládáme osolená a opepřená křídla, zalijeme marinádou, zasypeme cibulí na proužky a nasekaným česnekem, plátky másla, přikryjeme plátky anglické slaniny a dáme péct do změknutí do trouby.

  3. Zbylou marinádou podlijeme při pečení.

Poznámka od kuchařky

Je to jídlo opravdu pikantní, ty chutě se tak úžasně prolnou, že by člověk nevěřil- stojí to prostě za to!

Recept je originál od mé sestřenice z Kanady.