Suroviny
- kachní prsa na kosti vcelku
- Na marinádu:
- 1 dl vody
- 1 polévková lžíce medu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky chilli
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1 jemně krájená cibule
- špetka pepře
- 2x strouhnout muškátový oříšek
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme marinádu -med rozpustíme ve vodě na mírném ohni, přidáme ostatní ingredience a necháme 1x přejít varem. Odstavíme a necháme do vychladnutí propojit chutě.
-
Kachní prsa očistíme, kůži do tuku nakrojíme (pozor, abychom nezakrojili do masa), hojně potřeme marinádou, kterou také vetřeme do zářezů a v lednici necháme cca 3 hodiny odležet. Troubu rozehřejeme na 120 st., kachní prsa vložíme do pekáčku, zalijeme cca 1 dl vody a zakryjeme pokličkou. V troubě bez otevírání a bez kontrolování při 120 st. pečeme 5 hodin.
-
Po pěti hodinách kachní prsa vyjmeme, necháme částečně vychladnout, vykostí se prakticky sama (kost odpadne) a nakrájíme na širší porce. Můžeme lehce přelít výpekem, ale i tak jsou tučná dost. Příloha dle vlastního uvážení, u nás se osvědčily čínské nudle, ale také brambory nebo jen dobrý chleba, případně s trochou strouhaného čerstvého křenu.