Pikantní hrášková rýže

35
- reklama -

Suroviny

1-2 hrnky uvařené rýže
2-3 lžíce ghee
1/2 hrneku hrášku
1 lžička citronové šťávy nebo koncentrátu
čerstvý koriandr
Směs koření č. 1:
1 čerstvá feferonka
4 kousky celé skořice
3 celé hřebíčky
1/2 lžičky římského pepře
Směs koření č.2:
1/4 lžičky mleté kurkumy
1/4 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Do woku nebo vyššího hrnce dejte ghee a nechte rozpálit. Přidejte směs koření č.1 a orestujte.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidejte hrách, směs koření č. 2 a pár lžic vody. Přiklopte a nechte uvařit hrách.

  3. Přidejte rýži a orestujte jí společně s obsahem woku.

  4. Na závěr můžete dochutit citronovou šťávou a nastříhaným čerstvým koriandrem.

Poznámka od kuchařky

indické – Mattar pulao fry / Mattar chawal