- reklama -
Suroviny
- 1-2 hrnky uvařené rýže
- 2-3 lžíce ghee
- 1/2 hrneku hrášku
- 1 lžička citronové šťávy nebo koncentrátu
- čerstvý koriandr
- Směs koření č. 1:
- 1 čerstvá feferonka
- 4 kousky celé skořice
- 3 celé hřebíčky
- 1/2 lžičky římského pepře
- Směs koření č.2:
- 1/4 lžičky mleté kurkumy
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Do woku nebo vyššího hrnce dejte ghee a nechte rozpálit. Přidejte směs koření č.1 a orestujte.
-
Přidejte hrách, směs koření č. 2 a pár lžic vody. Přiklopte a nechte uvařit hrách.
-
Přidejte rýži a orestujte jí společně s obsahem woku.
-
Na závěr můžete dochutit citronovou šťávou a nastříhaným čerstvým koriandrem.
Poznámka od kuchařky
indické – Mattar pulao fry / Mattar chawal
Kuchařka: arrefeena