Pikantní hovězí závitky na zeleninovém leču

62
- reklama -

Suroviny

4 plátky hovězího zadního masa na ptáčky
180 g Vahalovy slaniny
400 g zeleninového leča
1 vejce uvařené natvrdo
2 velké kyselé okurky
4 plátky zauzené šunky
kousek špeku
barevný mletý pepř
uzená paprika
sůl
1 PL dijonské hořčice
2 – 3 cibule
+ 500 ml
vývaru z kostí

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa kuchyňsky upravíme, jemně naklepeme a na krajích nařízneme.. Závitky potřeme hořčicí, posypeme uzenou paprikou. Na potřené hovězí maso poklademe kolečko jemné zauzené šunky, kousek špeku, čtvrtku vařeného vejce a proužek okurky. Zavineme závitek, který uchytíme po stranách párátky, opepříme a posypeme ještě trochu uzenou paprikou.

  2. Slaninu pokrájíme na malé kousky, orestujeme ji na oleji a přidáme zpěnit dvě až tři pokrájené cibule. Když cibule zhnědne, zalijeme ji trochou vývaru tak, aby se tmavá barva cibule pěkně rozložila a vydusíme na tuk.

    Vložíme orestovat závitky. Necháme maso zatáhnout ze všech stran. Přidáme zeleninové lečo, promícháme s orestovanými závitky a nakonec podlijeme zbylým vývarem. Vložíme do předem vyhřáté trouby vydusit na cca 45 minut na 170 stupňů, abychom měli pěknou barvu omáčky – šťávy (někdy dávám do tlakového hrnce na cca 30 minut ).

  3. Když je maso měkké, necháme závitky jen tak – přírodně a podle chuti ještě osolíme a opepříme.

    Jako přílohu podáváme rýži s uzenou paprikou a bylinkami.

Poznámka od kuchařky

(tato vychytávka je podle TV prima – podle Zdenka Pohlreicha).