
Suroviny
2 porce
- hovězí zadní
- 10 dkg anglické slaniny
- 1/2 pravé čabajky
- 200 ml smetany ke šlehání
- koření fajitas
Postup přípravy receptu
-
Anglickou slaninu nakrájíme na drobno a dáme na pánev.
-
Hovězí omyjeme a nakrájíme podle chuti. Maso klademe na spěněnou slaninu, pokořeníme (notně), osmahneme z obou stran.
-
Přidáme na drobno nakrájenou čabajku, malinko podlijeme vodou a chvíli necháme (na plný stupeň) smažit – dusit.
-
Přilijeme smetanu, ztlumíme teplotu a za občasného promíchání dusíme. Kdo chce, může zasmažit samozřejmě, aby omáčka zhoustla, já jsem divná, nezahušťuju.
Poznámka od kuchařky
U nás podáváme dnes s bramborovým knedlíčkem:)
Jídlo jsem připravila dle fantazie na přání svého muže znějící „něco z hovězího, s omáčkou a pálivé“. Myslím, že jde o typické chlapské jídlo (klobása, slanina) a doma své drahé neurazíte:)
Omlouvám se za fotky, fotila jsem jen mobilem:(