Pikantní hovězí se smetanou

64
- reklama -

Suroviny
2 porce

hovězí zadní
10 dkg anglické slaniny
1/2 pravé čabajky
200 ml smetany ke šlehání
koření fajitas

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na drobno a dáme na pánev.

  2. Hovězí omyjeme a nakrájíme podle chuti. Maso klademe na spěněnou slaninu, pokořeníme (notně), osmahneme z obou stran.

  3. Přidáme na drobno nakrájenou čabajku, malinko podlijeme vodou a chvíli necháme (na plný stupeň) smažit – dusit.

  4. Přilijeme smetanu, ztlumíme teplotu a za občasného promíchání dusíme. Kdo chce, může zasmažit samozřejmě, aby omáčka zhoustla, já jsem divná, nezahušťuju.

Poznámka od kuchařky

U nás podáváme dnes s bramborovým knedlíčkem:)

Jídlo jsem připravila dle fantazie na přání svého muže znějící „něco z hovězího, s omáčkou a pálivé“. Myslím, že jde o typické chlapské jídlo (klobása, slanina) a doma své drahé neurazíte:)

Omlouvám se za fotky, fotila jsem jen mobilem:(