
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 0,5 kg hovězích kousků
- 1 cibule
- sůl
- chilli
- kousek sádla
- 250 g červených fazolí v suchém stavu
- saturejka
- 150 g rajského protlaku
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Fazole den předem namočíme. Ráno je uvaříme ve vodě se špetkou saturejky doměkka.
-
Cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme sádlo a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme hovězí kousky a ze všech stran je zprudka orestujeme. Během restování přidáme sůl a chilli, neustále mícháme.
-
Podlijeme trochou vody, přikryjeme a dáme do trouby na cca 180 stupňů. Dusíme, než je maso měkké. Podle potřeby přiléváme vodu.
-
Když je maso měkké, přidáme fazole, rajský protlak a majoránku. Můžeme ještě přilít vodu, pokud se nám to zdá příliš husté.
-
Necháme několik minut probublat a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Fotka moc neřekne, vím, že není nejlepší, ale je to vynikající.
Kuchařka: Johanka128