- reklama -
Suroviny
6-8 porcí
- 800 g zadního hovězího masa
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 100 g celeru
- 1 petržel
- 1 rajče
- 1 malý rajský protlak
- 2 dcl bílého vína
- olej
- 1/2 l bujónu nebo masového vývaru
- 2 bobkové listy
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu si nakrájíme na kousky, maso na plátky nebo větší kousky, které osolíme a opepříme. Zahřejeme si olej, po částech dáváme maso prudce opéct a pak ho vypneme.
-
Na pánvi s olejem opečeme zeleninu (krom rajčete) a pak jí dusíme, dokud se šťáva nevysmahne. Vysmahnutou zeleninu posypeme moukou, zalijeme rajským protlakem, vínem a vývarem z masa a tak 10 minut povaříme.
-
Když je úplně měkká, tak jí propasírujeme, nebo rozmixujeme (já mixovala) a přidáme k opečenému masu, přidáme bobkový list, pokrájené rajče a vše dusíme na mírném ohni doměkka. Ke konci doladíme solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Recept mám schovaný na kartičce, včera jsem to vařila a má to opravdu šmrnc. Podávám s rýží, ale jsou dobré i bramborové knedlíky.
Kuchařka: Bibinka