Pikantní hovězí ragů

42
- reklama -

Suroviny
6-8 porcí

800 g zadního hovězího masa
2 cibule
2 mrkve
100 g celeru
1 petržel
1 rajče
1 malý rajský protlak
2 dcl bílého vína
olej
1/2 l bujónu nebo masového vývaru
2 bobkové listy
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si nakrájíme na kousky, maso na plátky nebo větší kousky, které osolíme a opepříme. Zahřejeme si olej, po částech dáváme maso prudce opéct a pak ho vypneme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi s olejem opečeme zeleninu (krom rajčete) a pak jí dusíme, dokud se šťáva nevysmahne. Vysmahnutou zeleninu posypeme moukou, zalijeme rajským protlakem, vínem a vývarem z masa a tak 10 minut povaříme.

  3. Když je úplně měkká, tak jí propasírujeme, nebo rozmixujeme (já mixovala) a přidáme k opečenému masu, přidáme bobkový list, pokrájené rajče a vše dusíme na mírném ohni doměkka. Ke konci doladíme solí a pepřem.

Poznámka od kuchařky

Recept mám schovaný na kartičce, včera jsem to vařila a má to opravdu šmrnc. Podávám s rýží, ale jsou dobré i bramborové knedlíky.