Pikantní hořčice z cukety

70
- reklama -

Suroviny
podle toho, jaké jsou skleničky

1,5 kg oloupané cukety
3 cibule
250 ml oleje
250 g spařených oloupaných rajčat
250 g vyčištěných paprik
2-3 PL soli
1 KL mletého černého pepře
dle chuti pálivou papriku nebo chilli (já dala mleté sušené feferonky)
1 palička česneku
150 g cukru
100 ml octa
3 PL obyčejné hořčice (pro zvýraznění chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme zbytek všech surovin. Povaříme cca 1 hodinu na mírném ohni.

  2. Poté vše rozmixujeme, dochutíme ještě podle chuti a plníme do sklenic a zavíčkujeme.

  3. Dáme sterilovat na 15 minut při 80 °C.

Poznámka od kuchařky

Už mám třetí várku uvařenou. Něco jsem rozdala. Každý kdo ochutnal jen chválil, i ti co nejí cukety. Dáváme ke grilovanému masu, může se použít na špagety, pod maso, na topinky. Doufám, že vám bude chutnat. Vyzkoušela jsem několik receptů na hořčici z cukety, ale tato nám nejvíce chutná.