![Pikantní gulášovka z hlívy ústřičné_5ffa3dc89570c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/pikantni-gulasovka-z-hlivy-ustricne_5ffa3dc87e992.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 500 g hlívy ústřičné
- 3 větší brambory
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 PL sádla
- 80 g škvarků
- 1 PL instantní jíšky
- 1 chilli paprička
- 1,5 KL sladké papriky
- 1/2 KL pálivé papriky
- 1/2 KL uzené papriky
- sůl
- čerstvě mletý pepř podle chuti
- 1/2 KL mletého kmínu
- 1 KL gulášového koření
- majoránka
- kouřová sůl
- 2 l vývaru (může být i z kostky)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme najemno, hlívu nakrájíme na proužky.
-
Do hrnce dáme škvarky, necháme chvilku, aby pustily tuk, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli.
-
Na orestovanou cibuli přidáme sladkou i pálivou papriku, hlívu, osolíme, opepříme a necháme zvolna dusit asi 15. min.
-
Zalijeme vývarem, přidáme brambory nakrájené na kostky, kmín, gulášové koření, nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek, vaříme, až jsou brambory měkké.
-
Přidáme instantní jíšku, majoránku, rozetřený česnek, kouřovou sůl a v trošce vody rozmíchanou uzenou papriku, necháme přejít varem a podáváme.
Kuchařka: suslajda