- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 1 paprika
- sůl
- pepř
- 5 kuliček nového koření
- 2 větší bobkové listy
- 1 větší rajský protlak
- 2 lžíce sladké červené papriky
- lžička koření Tandoori masala v červeném sáčku (Albert, Tesco) nebo chilli
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou na půlkolečka mrkev, na kousky papriku a potom nakrájené maso.
-
Vše osmahneme, dodáme koření, zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Dodáme protlak a vaříme pod pokličkou asi 2,5 hodiny do změknutí masa.
-
Nakonec dochutíme ještě podle chuti.
Poznámka od kuchařky
Během vaření nedolívám vodu, proto nechávám guláš nezahuštěný. Voda se trochu vyvaří a rajský protlak guláš dostatečně zahustí.
Kuchařka: Veroly