- reklama -
Suroviny
- 500 g hovězí kližky
- 4 velké cibule
- 6 stroužků česneku
- 10 cm pórku
- 1 fazole v chilli omáčce
- 1 skleničku italského koření Bruschetta (složení: sušená rajčata, rostlinný olej, rajčatavý protlak, kapari, sůl, bazalka)
- vývar z morkových kostí
- 1 lžíci vepřového sádla
- sůl
- 2 lžíce ostrého kečupu
- 1 lžička pálivé chilli omáčky
- 1 chilli paprička
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky.
-
Cibuli, česnek oloupeme, cibuli a pórek nakrájíme na jemno, česnek utřeme se solí.
-
V kastrole necháme rozehřát sádlo dáme cibuli a restujeme do světle hněda.
-
Přidáme pórek, Bruschette, kečup a ještě chvíli restujeme.
-
Do základu dáme maso a zprudka opečeme ze všech stran.
-
Osolíme, opepříme, přidáme česnek, chilli omáčku, nakrájenou chilli papričku.
-
Podlijeme vývarem a dusíme dokud není maso měkké. Maso během dušení podléváme vývarem.
-
Nakonec dáme fazole v chilli omáčce, podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Guláš není potřeba zahušťovat.
Poznámka od kuchařky
Bruschette jsem koupila v levných potravinách. Sklenička má 90g
Kuchařka: suslajda