
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 700 g nových brambor nakrájených na plátky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 8-10 nožiček Frankfurtských párků (lze použít i jiné – nakrájené na 4 cm kousky)
- 1/2 na jemno nasekané cibule
- 3 lžíce majonézy
- 150 ml kysané smetany
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžíce nasekaného estragonu
- 2 lžíce nasekané čerstvé pažitky
Postup přípravy receptu
-
Bramboru vaříme 10 minut ve slupce doměkka. Do hrnce s vařenými bramborami přidáme párky, hrnec přikryjeme a párky necháme ohřívat.
-
Na zálivku smícháme cibuli, majonézu, kysanou smetanu, papriku, estragon a pažitku (lžíci pažitky si odložíme na ozdobu). Ochutíme solí a pepřem.
-
Brambory s frankfurtskými párky scedíme a zlehka, abychom je nepolámali, vmícháme do zálivky.
-
Dáme na mísu a posypeme zbývající pažitkou. Podáváme ještě teplé. Vhodným dpolňkem k tomuto pikantnímu salátu je suché přírodní bílé víno.
Kuchařka: HankaPu