Pikantní frankfurtský bramborový salát

84
- reklama -

Suroviny
4 porce

700 g nových brambor nakrájených na plátky
sůl
čerstvě mletý pepř
8-10 nožiček Frankfurtských párků (lze použít i jiné – nakrájené na 4 cm kousky)
1/2 na jemno nasekané cibule
3 lžíce majonézy
150 ml kysané smetany
2 lžičky mleté papriky
1 lžíce nasekaného estragonu
2 lžíce nasekané čerstvé pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Bramboru vaříme 10 minut ve slupce doměkka. Do hrnce s vařenými bramborami přidáme párky, hrnec přikryjeme a párky necháme ohřívat.

  2. Na zálivku smícháme cibuli, majonézu, kysanou smetanu, papriku, estragon a pažitku (lžíci pažitky si odložíme na ozdobu). Ochutíme solí a pepřem.

  3. Brambory s frankfurtskými párky scedíme a zlehka, abychom je nepolámali, vmícháme do zálivky.

  4. Dáme na mísu a posypeme zbývající pažitkou. Podáváme ještě teplé. Vhodným dpolňkem k tomuto pikantnímu salátu je suché přírodní bílé víno.