- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřové kýty (nebo plecko)
- 2 dcl vývaru
- 2 dcl světlého piva
- voda dle potřeby
- 200 g fazolí
- česnek dle chuti
- 2 bobkové listy
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 středně velká cibule
- 3 zelené paprikové lusky (můžeme použít i pálivou papriku)
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce rajského protlaku
- chilli omáčka dle vlastní chuti
- čerstvá petrželová nať
- kmín
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme přes noc do studené vody, do které jsme přidali bobkový list a oloupaný prolisovaný česnek. Vody dáme dostatečné množství – fazole nabobtnají a část vody pojmou.
-
Druhý den je ve stejné vodě uvaříme téměř doměkka.
-
Papriky očistíme, odstraníme semínka a pokrájíme na nudličky.
-
Na tuku osmahneme oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti, zaprášíme moukou a zprudka orestujeme.
-
Z fazolí slijeme všechnu vodu, ve které se vařily a přidáme je k masu spolu s pokrájenými paprikami a rajským protlakem.
-
Podlijeme vývarem a pivem a na mírném plameni dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec dochutíme a posypeme petrželovou natí.
Kuchařka: Navrmi