
- reklama -
Suroviny
- 1 malá dýně cca kolem 750 g
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky celého kmínu
- 1 lžíce kardamonu
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1/2 lžičky sušeného koriandru
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- 1/2 lžičky chilli
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 cibule
- 1 hrnek květáku jen bílých hlaviček
- 1/2 hrnku mrkve nakrájené
- plechovka kukuřice (dávám Bonduelle tu větší, bez nálevu a opláchlou lehce vodou)
- sůl
- pepř podle chuti
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpálíme olej a přidáme kardamon a kmíny, smažíme dokud kmín nezačne praskat.
-
Pak přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, česnek a zbylé koření.
-
Přidáme dýni nakrájenou na vetší kusy a zalijeme vodou tak, aby byla dýně celá ponořená (můžeme přidat bujón).
-
Vaříme dokud není dýně měkká, pak polévku rozmixujeme.
-
Pak přidáme nakrájený květák a mrkev na menší kousky a kukuřici. Necháme chvíli povařit než květák změkne a můžeme podávat.
Kuchařka: aadulka









