- reklama -
Suroviny
- 1 menší dýně Hokkaido
- 125 ml kokosového mléka
- 3 cm čerstvého zázvoru
- 1,5 l drůbežího vývaru
- 1 chilli paprička čerstvá
- 1 lžička kari koření
- sůl
- čerstvý koriandr
Postup přípravy receptu
-
Dýni pečlivě omyjeme, rozkrojíme, vybereme vnitřek se semínky a nakrájíme na menší kousky. Hokkaido se nemusí loupat. Drůbeží vývar přivedeme k varu, vložíme dýni a plátky oloupaného zázvoru, jemně pokrájenou chilli papričku a kari.
-
Vaříme do změknutí dýně. Necháme zchladnout a rozmixujeme.
-
Vmícháme kokosové mléko, případně osolíme a necháme ještě přejít varem. Na talíři posypeme polévku koriandrovými nebo petrželovými lístky.
Poznámka od kuchařky
Dýňových polévek je tu hodně, snažila jsem se je všechny projít, ale stejnou ani podobnou jsem nenašla.
Kuchařka: maris