Pikantní dýňová polévka s kokosovým mlékem

38
- reklama -

Suroviny

1 menší dýně Hokkaido
125 ml kokosového mléka
3 cm čerstvého zázvoru
1,5 l drůbežího vývaru
1 chilli paprička čerstvá
1 lžička kari koření
sůl
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Dýni pečlivě omyjeme, rozkrojíme, vybereme vnitřek se semínky a nakrájíme na menší kousky. Hokkaido se nemusí loupat. Drůbeží vývar přivedeme k varu, vložíme dýni a plátky oloupaného zázvoru, jemně pokrájenou chilli papričku a kari.


    Zobrazit celý recept

  2. Vaříme do změknutí dýně. Necháme zchladnout a rozmixujeme.

  3. Vmícháme kokosové mléko, případně osolíme a necháme ještě přejít varem. Na talíři posypeme polévku koriandrovými nebo petrželovými lístky.

Poznámka od kuchařky

Dýňových polévek je tu hodně, snažila jsem se je všechny projít, ale stejnou ani podobnou jsem nenašla.