
Suroviny
- 4 červené kapie
- 1 palice česneku
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 100 g másla
- celozrnné rohlíky nebo bagety
- zelená petrželka
- klobása chorizo
- ančovičky (řezy)
Postup přípravy receptu
-
Celé kapie a rozpůlenou palici česneku ogrilujeme tak, aby na paprikách byly černé puchýře a slupka se začínala oddělovat a česnek aby změkl (můžeme ho zabalit do alobalu, aby se nespálil).
-
Potom zeleninu vložíme do mikrotenového sáčku a necháme chvíli zapařit.
-
Z jedné půlky česneku vyloupneme měkké stroužky, rozetřeme je s trochou soli a smícháme se změklým máslem.
-
Papriky sloupneme, nakrájíme na proužky a dáme do mísy.
-
Přidáme lžíci olivového oleje a osolíme.
-
Chorizo nakrájíme na plátky a opečeme na grilu dokřupava, stejně tak nakrájené rohlíky či bagety.
-
Opečenou klobásu přidáme do paprikové směsi, přidáme nakrájenou zelenou petrželku a promícháme.
-
Opečené plátky rohlíků potřeme česnekovým máslem, poklademe paprikovou směsí a navrch položíme ančovičku.
-
Zbylé stroužky grilovaného česneku můžeme přikusovat…