Pikantní čočková polévka

130
- reklama -

Suroviny

120 g čočky
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce oleje
sůl
pepř
1 chilli paprička očištěná a bez semínek
1 lžička kari koření
1 bobkový list
1 lžíce kečupu
1 brambora
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nasekanú cibuľu opražíme s pretlačeným cesnakom na troche oleja.

  2. Pridáme šošovicu, kari korenie, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, zalejeme vodou tak, aby sme zakryli šošovicu a necháme dusiť.

  3. Keď je šošovica skoro úplne uvarená, pridáme nadrobno narezanú štipľavú papričku, kečup a nahrubo postrúhaný zemiak.

  4. Dolejeme vodu a dusíme, kým nie je všetko mäkké. Ochutnáme a dochutíme soľou. Na tanieri posypeme pažitkou alebo petržlenovou vňaťou. Podávame samostatne, alebo na večeru ako hlavný chod s pečivom. Polievka má mať hustejšiu konzistenciu.