
- reklama -
Suroviny
- cca 350 g mletého masa (použila jsem farmářské krůtí)
- 1 plechovka cizrny (nebo odpovídající množství uvařené)
- 250 ml rajčatové passaty nebo velký rajčatový protlak
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 PL sladké mleté papriky
- 1/4 KL mletého římského kmínu
- 1/4 KL mletého koriandru
- 1 KL uzené papriky
- drcené chilli a pepř podle chuti
- sůl
- olej
- čerstvý koriandr (kdo má rád)
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zesklovaťte na kostičky nakrájenou cibuli, vhoďte mleté maso, osolte a restujte, dokud se maso nerozpadne na drobné kousky. Přisypte koření, promíchejte a vlijte rajčatovou passatu nebo vmíchejte protlak. Zalijte vodou nebo vývarem tak, aby nad masem byly cca 2 cm a pomalu duste půl hodiny. Tekutiny nesmí být moc, aby nebyla polévka příliš řídká. Nakonec přidejte cizrnu, posekaný česnek a vařte ještě 5 minut. Dochuťte případně solí a chilli. Při podávání posypte koriandrem nebo petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/
Kuchařka: 1974andrea